Diarré och kräkningar

Kräkningar och diarré är något av de vanligaste sjukdomssymptom vi kontaktas om av hund- och kattägare. I många fall är kräkningar och diarré orsakat av att djuret ätit något olämpligt och i de flesta fall är magsjukan inte farlig, utan går över av sig själv på några dagar med försiktig utfodring med skonkost och eventuellt fodertillskott för magen som ProKolin. Skonkost kan vara en hemkokt diet med risavkok, kokt vit fisk, morotspuré eller så kan man köpa färdig dietmat hos oss.

Det viktiga när man har en hund eller katt som kräks och har diarré är att avgöra när det inte längre är en vanlig magsjuka som kan hemvårdas. Kontakta genast oss om allmäntillståndet blir dåligt och djuret bara ligger, om kräkningarna är våldsamma och djuret inte ens får behålla vatten, om kräkningarna eller diarrén blir blodig, om ditt djur på annat sätt är sjukt eller särskilt utsatt tex mycket ung eller gammal. Det kan också vara så att kräkningar och diarré är symptom på någon annan invärtes sjukdom eller problem, som att ett främmande föremål sitter fast i magen eller tarmen, överkänslighet, kronisk inflammation, leversjukdom, sviktande njurfunktion, tumörsjukdom med mera. Eftersom symptomen med kräkning och diarré kan se likadana ut vid många tillstånd blir hunden eller katten i regel inskriven hos oss för vård och utredning av sjukdomssymptomen för att vi ska kunna ge rätt vård vid varje enskilt problem.

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.