Avdelningar

Kanin i bur

Reception

Ankomstregistrering och betalning sker i receptionen. Vi hjälper dig gärna med direktregleringar till ditt försäkringsbolag. Här kan du gratis väga din hund och fråga utbildad personal i nutrition om din hunds foder. Här säljer vi också schampo, foder, tillskott samt ett mindre antal djurartiklar.

Poliklinik

På polikliniken träffar ni tillsammans med ert husdjur veterinären för en första konsultation. Oavsett om det är ert första besök eller om ert husdjur ska tas in för operation börjar besöket på ett poliklinikrum. På polikliniken görs allmänna utredningar, det kan gälla allt från klåda till öronkoll och vaccinationer. Här klipper vi även klor, tar suturer och lägger nya bandage.
Poliklinik

Röntgen

Röntgen av ert husdjur sker i ett specialanpassat poliklinikrum med vår moderna direktdigitala röntgenutrustning. På detta sätt kan vi ta bilder av högsta kvalitet, som sedan granskas på en arbetsstation med många funktioner för att få ut mesta möjliga information av undersökningen. Vid röntgen av t.ex. höftleder kan vi också skicka bilderna digitalt direkt till SKK, vilket förkortar svarstiden för dig som djurägare. Här har vi även tillgång till ultraljud som används vid såväl dräktighetsundersökningar som utredningar för att diagnostisera sjukdomstillstånd.

Digital tandröntgen

Våra tandpatienter får ofta genomgå digital tandröntgen i samband med att man drar ut tänder eller vid diagnostisering av olika tandsjukdomar.

HD/ED – röntgen och patellaundersökning till SSK

Vi utför röntgen av höfter (HD) och armbågar (ED) till Svenska Kennelklubben. Syftet med undersökningen är att följa raser och linjer för att uppfödarna ska kunna välja avelsdjur som har normala leder för sitt fortsatta avelsarbete. HD-röntgen är ingen allmän hälsokontroll och röntgenbilden berättar inte om hunden har problem från sina höfter. Det finns hundar som kan visa smärta och har problem trots att höfterna är relativt fina, medan andra hundar är obesvärade trots kraftig dysplasi. Röntgen till SKK är alltså en ren bedömning av röntgenförändringar, men upplever du att din hund har smärtande problem måste en klinisk undersökning och bedömning göras om åtgärd av detta! Särskilt viktigt är det hos unga hundar ca 6-8 månader gamla, då smärta ofta är orsakat av tillväxtrubbningar som i regel behöver omedelbar undersökning och åtgärd för att minska risken för framtida problem med smärta och nedsatt funktion.

Operation

I vår välutrustade operationssal utför vi de flesta mjukdelsoperativa ingrepp. Samtliga operationer sker i vår sterila operationssal och narkosen övervakas alltid av en vidareutbildad och erfaren legitimerad djursjukskötare eller veterinär för att ditt djurs narkos ska vara så säker som möjligt. Vi tar även hjälp av övervakningsutrustning som mäter syremättnad samt hjärtfunktionen under narkosen.

Då varje patient är unik anpassas också valet av narkos efter just dennes behov och förutsättningar. Om ert husdjur är lite äldre eller har en bakomliggande sjukdomsbild rekommenderar vi ett blodprov innan sövning. Är ni medvetna om att ert djur tidigare reagerat negativt under narkos ber vi er informera om detta innan sövning.

Efter operation när ert husdjur ska vakna sker detta på stationärvården. Självklart är legitimerad personal med ert husdjur tills det har vaknat ordentligt ur narkosen.

Stationärvård

Stationärvård

När ert husdjur ska opereras eller behöver stanna hos oss på grund av sjukdom tas den in på vår stationärvårdavdelning. Ibland kan ditt husdjur komma in för vård över dagen för att spendera natten hemma med er och komma tillbaka nästa dag. Behandlingen planerar ni tillsammans med veterinären beroende på ert husdjurs specifika behov.

Om ditt djur är mycket sjukt och nedsatt kommer den att bli inlagd på Alingsås Djursjukhus där det är dygnet runt bemanning av veterinär. Efter att våra veterinärer gått ronden på morgonen och beslutat om vidare behandling kontaktar de dig som djurägare, detta sker vanligtvis mellan kl 10- 12 på förmiddagen. Det är viktigt att du vet att om du inte hör ifrån oss under helg och jourtid, innebär det att ditt djurs tillstånd är oförändrat eller bättre. Om läget försämras blir du kontaktad av oss omgående.

Laboratorium

I vårt laboratorium kan vi snabbt utföra de flesta analyser medan du väntar, t.ex. bedömning av infektionsbild och anemi, lever- och njurvärden m.m. Dessutom kan vi utföra snabbtester av t.ex. sköldkörtelhormon, fästingburna sjukdomar eller bukspottkörtelns funktion.

I vårt mikroskop kan vi titta på t.ex. bakterier, svamp och parasiter.

Vi samarbetar också med flera stora laboratorier dit vi skickar t.ex. bakterieodlingar och vissa hormonanalyser. I laboratoriet arbetar Emelie Petersson som är både Leg. Biomedicinsk Analytiker och Leg. Djursjukskötare. 

Labb

Vi använder oss av kakor för att ge dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att surfa på den här webbplatsen godkänner du användandet.
Läs mer om hur kakor används.